Sex shop cu livrare la Easybox Facebook Instagram Tel: 0759 787 829 Suport clienti: Luni - Vineri : 08:00 - 16:30

Blog



De ce este sănătos să ai relații sexuale,si beneficiile sexului



post-thumb

Beneficiile sexului: de ce este sănătos să ai relații sexuale

Sexul oferă multiple beneficii pentru sănătatea fizică și mentală.

Beneficiile sexului pentru creier:

Un studiu din 2010, desfășurat de oamenii de știință de la Universitatea Princeton, a arătat că activitatea sexuală mai frecventă stimulează crearea de noi celule cerebrale (neuroni) în hipocamp, o componentă majoră a creierului.

Studiul s-a făcut pe șoareci și a vizat două grupuri: unui grup de masculi le-a fost expusă o femelă o singură dată, în timp ce celuilalt grup în fiecare zi, timp de două săptămâni. Ca rezultat, în ambele cazuri s-a observat că activitatea sexuală a stimulat activitatea cerebrală. Mai mult, a redus nivelul de anxietate. Oamenii de știință au tras concluzia că actele sexuale regulate generează mai multe celule în zona hipocampului, o regiune din creier asociată cu reținerea informațiilor.

Chiar dacă experimentul a fost făcut pe șoareci, efectul se poate translata și la oameni, dat fiind faptul că relațiile sexuale umane sunt mai intense și mai complexe. La toate acestea se adaugă și faptul că această activitate diminuează stresul, așadar putem considera sexul ca un beneficiu pentru creier.

 

Alte beneficii:

Dacă te preocupă silueta, trebuie să știi că actul sexual ajută la arderea caloriilor și are beneficii pentru inimă și postură. În cazul bărbaților, ejacularea frecventă reduce riscul de a suferi de cancer de prostată. Pentru femei, actual sexual poate însemna reglarea ciclului menstrual și fortificarea mușchilor pelvini, pentru a îmbunătăți controlul urinei.

Totodată, sexul ajută la prevenirea mai multor boli și a fost demonstrat că are beneficii în controlarea durerii. Există și beneficii ale stării de bine. sexul este una dintre cele mai bune terapii de relaxare și acționează ca un boost de energie. Hormonii care se eliberează în urmă actului sexual îți îmbunătățesc starea de spirit și îți scad tensiunea arterială, ajutându-te să dormi mai bine.

Mai multe studii desfășurate în diverse colțuri ale lumii afirmă că sexual are multiple beneficii pentru corp, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Conform cercetătorilor, sexul diminuează riscul dezvoltării bolilor cardiace, îmbunătățește tensiunea arterială, ajută la controlul greutății, îmbunătățește nivelul de testosteron. Iată o listă care ne arată în ce situații ne poate ajuta sexul:

Îmbunătățește somnul:

S-a arătat deja că orgasmul ajută la relaxarea corpului și diminuează stresul și anxietatea. Acțiunea este imediată, iar efectul poate dura chiar și o zi întreagă.

Îmbunătățește imunitatea:

Conform unui studiu realizat de Wilkes University, Pensilvanya, întreținerea de relații sexuale o dată sau de două ori pe săptămână ajută la creșterea nivelului de imunoglobulina A, un anticorp prezent în organism. Acest anticorp ajută la combaterea anumitor microorganisme care produc îmbolnăvirea. De aceea, persoanele care au relații sexuale o dată sau de două ori pe săptămână sunt mai puțin predispuse la a dezvolta răceli, gripe și alte boli ale aparatului respirator.

Diminuează riscul apariției bolilor cardiovasculare:

Un studiu realizat de Bristol University din Marea Britanie a arătat că, în cazul bărbaților, a întreține relații sexuale o dată sau de două ori pe săptămână ajută la reducerea riscului de a suferi de un atac de cord. În plus, sexul este un excelent exercițiu care îmbunătățește circulația.

Diminuează durerea:

Anumite studii indică faptul că orgasmul stimulează producția de oxitocină, un hormon sintetizat în hipotalamus. Eliberarea acestui hormon stimulează endorfinele. Acestea au multiple funcții, precum reglarea temperaturii, mecanismul foamei și emoțiile. În plus, au un efect similar morfinei, care ajută la diminuarea durerii și îmbunătățesc starea de spirit.

Crește numărul anilor de viață:

Relațiile sexuale desfășurate în mod regulat cresc longevitatea. Un studiu desfășurat pe o perioadă de 10 ani a asociat frecvența orgasmelor cu rata mortalității. S-a demonstrat astfel că bărbații care aveau cel puțin două orgasme pe săptămână aveau un risc de mortalitate cu 50% mai mic, comparativ cu cei care întrețineau relații sexuale doar o dată pe lună sau chiar mai rar.

Previne depresia

Mai multe studii au arătat că, în cazul persoanelor cu o viață sexuală activă, cazurile de depresie, probleme psihiatrice și tentativele de suicid erau cu mult reduse. Alte studii au arătat că sexul este asociat unor niveluri de violență reduse, îmbunătățește stima de sine și relațiile sociale.

Diferite studii au arătat că în timpul orgasmului crește cantitatea de oxitocină, care ar reduce riscul de dezvoltare a acestei boli. Alte studii spun că un anumit component din spermă poate reacționa cu unele substanțe din corp și poate genera astfel producția unor substanțe protectoare.

Diminuează riscul apariției cancerului de prostată:

Studiile arată că există o relație între numărul de dăți în care un bărbat ajunge să ejaculeze într-o lună și eliminarea unor substanțe cancerigene.

Îmbunătățește fertilitatea:

S-a arătat că activitatea sexuală și excitarea frecventă îmbunătățesc fertilitatea și reglează ciclul menstrual. Sunt câteva studii care arată că a avea relații sexuale de patru sau mai multe ori pe săptămână crește probabilitatea de a rămâne însărcinată în următoarele șase luni cu 80%.

Oamenii care fac sex se simt mai sănătoși

Pare să existe o legătură între activitatea sexuală și senzația că ne simțim sau că suntem mai sănătoși. Un studiu realizat pe 3000 de americani, cu vârste între 57 și 85 de ani a arătat că acele persoane care făceau sex au declarat că starea lor generală de sănătate este mai bună, în comparație cu persoanele care nu făceau sex. Și nu este vorba doar de sex - în ecuație întră și iubirea. Oamenii care erau într-o relație cu cineva sau erau căsătoriți erau mai predispuși să spună că se simt „foarte sănătoși” sau că se simt „excelent”

Sexul cladeste increderea si imbunatateste intimitatea! 

Cand un barbat si o femeie fac dragoste, acest lucru, evident, contribuie la consolidarea si la imbunatatirea intimitatii celor doi. Sporeste si dorinta. 

Daca unul dintre parteneri nu are o dorinta sexuala foarte pronuntata, cu cat va face mai mult sex cu celalalt, cu atat si-o va dori mai mult. Potrivit unor studii, nivelul de oxitocina al barbatului se potriveste cu cel al femeii dupa finalizarea actului sexual. 

Atunci, ambii parteneri vor fi mai predispusi sa isi doreasca tandreturi. Unii oameni, cu cat se simt mai iubiti, cu atat le creste mai mult respectul de sine. Totusi, indiferent de aceasta tendinta, starea de spirit se imbunatateste oricum multumita sexului. Atunci cand lucrurile merg foarte bine in pat, increderea de sine creste si acest lucru devine vizibil in alte aspecte ale vietii. Este, practic, ceea ce ne face mai indrazneti si mai neinhibati in ce priveste dorintele noastre sexuale

Auxiliarele sexuale condimentează viaţa intimă şi te scapă de dureri şi de isterie. Cei care au curaj să le încerce nu intră nicidecum în categoria persoanelor perverse, bolnave. Prejudecăţile nu au ce căuta în această poveste… incitantă.

Este bine de ştiut că astfel de obiecte există de mai bine de 2500 de ani. Trecerea timpului şi-a pus amprenta şi asupra evoluţiei lor – la capitolul tehnologie şi imaginaţie stăm foarte bine. Vechii egipteni foloseau penisuri artificiale, romanii modelau lumânări în formă de penisuri gigantice, chinezii au inventat primul inel de penis.

Revenind în zilele noastre, statisticile sunt îmbucurătoare întrucât jucăriile sexuale pentru femei se vând foarte bine. E un lucru bun spun sexologii britanici, e un semn că oamenii sunt liberi să se manifeste aşa cum îşi doresc în dormitor, dau dovadă că sunt stăpâni pe viaţa lor sexuală. Să spunem lucrurilor pe nume – auxiliarele sexuale sunt mai mult decât nişte jucării.

Există şi un aspect medical ce nu trebuie ignorat. De exemplu, vibratorul poate fi de un real ajutor pentru doamnele care au probleme cu orgasmul. Unele astfel de instrumente sunt special concepute pentru a întări muşchii vaginali. Specialiştii sunt de părere că în loc să ne oripilăm, mai bine să achiziţionăm un penis artificial sau celebrele bile care fac zgomot atunci când sunt introduse în vagin. Pont – bărbaţii sunt fascinaţi de orice fel de jucărie sexuală, iar simplu fapt că te arăţi interesată îl poate excita peste poate pe partener.

Masturbarea are un rol important în sexualitatea umană. Nu este un substitut al actului sexual, dar sunt situaţii când e de un real ajutor şi e de preferat unui duş rece, susţin experţii americani. Jucăriile sexuale pot elibera tensiunea sexuală într-un mod ingenios şi mai satisfăcător.

 

Despre noi

Suntem un sex shop cu livrare easybox unde vei gasi ultimele tendinte din lumea erotixca si jucarii pentru adulti de cea mai buna calitate. Cu noi vei avea asigurate clipe orgasmice in dormitor iar livrarile sunt flexibile si discrete. In magazinul nostru erotic easybox poti gasi tot ce ti-ai dori, de la vibratioare si dildouri, pana la lubrifianti si lenjerie sexy.

Sex shop livrare easybox

Misiunea noastra este sa te ajutam sa ai momente pline de pasiune in dormitor. Suntem un sex shop cu livrare easybox care iti asigura discretie maxima la livrare si cele mai bune produse din domeniul erotic.

Magazin erotic easybox

Nu lasa rutina sa se instaureze in viata ta sexuala si intretine pasiunea din cuplu cumparand produse de la un magazin erotic easybox cu renume. La noi vei gasi o gama diversificata de jucarii sexuale pentru femei si barbati, preturi corecte si livrari rapide, flexibile si discrete.

Plăți securizate
Plăți securizate
Metode de plată
Metode de plată
Opțiuni de livrare
Opțiuni de livrare
anpc sol

Verificare vârstă

Vă rugăm să verificați că aveți vârsta legală pentru a vizita site-ul.

Ne pare rău, nu puteți vizita acest site

Delivery Time A line styled icon from Orion Icon Library. Helpline 24h A line styled icon from Orion Icon Library. Chats A line styled icon from Orion Icon Library. Rotate Left A line styled icon from Orion Icon Library. Giftbox A line styled icon from Orion Icon Library. Sun A line styled icon from Orion Icon Library. Paper Plane A line styled icon from Orion Icon Library.